Árpád
-2 °C
3 °C

Szigorodik az ellenőrzés a határon, nő a forgalom keleten

MTI
2004.09.19. 11:18
A keleti határszakaszokon hétfőtől szigorúbban ellenőrzik a hatóságok a cigaretta-behozatalt, ezért vasárnap növekvő forgalomra kell számítani - közölte a határőség szóvivője az MTI-vel vasárnap. A harmadik országból érkező magán dohányimport várható szigorúbb ellenőrzése miatt az érintett határátkelőhelyeken megnőtt a forgalom. Vasárnap, a kora délelőtti órákban a záhonyi, a beregsurányi és a barabási határátkelőhelyeken már egy órát kellett várakozni a kilépésre - mondta Orodán Sándor.

A vámhatóság korábbi tájékoztatása szerint cigarettából személyenként évente összesen legfeljebb kétezer szál hozható be vámmentesen. Ez azt is jelenti, hogy két doboz cigaretta behozatala után már vámáru-nyilatkozatot kell kiállítani, mert csak így állapítható meg, hogy a magánszemély túllépte-e a naptári évre vonatkozó mennyiséget. A szeptember 20-tól bejelentett fokozott ellenőrzés indoka az, hogy így teljesülhet az idén a dohánytermékek után tervezett 190 milliárd forint jövedéki adóbevétel. Az első nyolc hónapban az időarányostól tízmilliárd forinttal maradt el a bevétel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?