Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Öt év börtön késelésért

MTI
2004.09.21. 14:23
Emberölésben találta bűnösnek, és öt év börtönbüntetéssel sújtotta a Pécsi Ítélőtábla kedden hozott jogerős ítéletében az egerági J. Istvánt, aki leszúrta ismerősét. A táblabíróság büntető tanácsa ezzel megváltoztatta a Baranya megyei bíróság az fokoú határozatát. Az erős felindulásban elkövetett emberölést emberölésre módosította, a három év szabadságvesztést pedig öt évre emelte.

Az 55 éves rokkantnyugdíjas 2003. május 19-én egerági házában ötezer forintot adott a nála alkalmi munkát végző ismerősének, arra kérve, hogy a pénzt váltassa fel, majd vegyen neki egy liter bort és egy doboz cigarettát. A férfi késő este, erősen ittas állapotban tért vissza a vádlotthoz. Cigarettát és italt nem hozott, és a pénzzel sem tudott elszámolni, ami miatt a házigazda kérdőre vonta. Erre az alkalmi munkás a szemére vetette, hogy nem fizette ki korábbi járandóságát, és a szóváltást követően ököllel kétszer arcon ütötte, majd székekkel dobálta meg munkaadóját. J. István ezért kést ragadott, és támadóját mellkason szúrta. A sértett saját lábán hagyta el a házat, de néhány méter megtétele után az utcán összeesett, és meghalt.

A táblabíróság helyt adott az ügyészi fellebbezésnek, és úgy ítélte meg, hogy a vádlott cselekménye nem erős felindulásban történt. A határozat meghozatalakor enyhítő körülményként értékelte az elkövető büntetlen előéletét, és rossz egészségi állapotát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?