Judit
2 °C
7 °C

Földrengések nagy riadalmat okoztak Kalinyingrádban

MTI
2004.09.21. 17:31
Tízezrek rohantak ki kedden az épületekből az utcákra rémületükben az északnyugat-oroszországi Kalinyingrádban, mert a város házai másodpercekig kilengtek két, a Richter-skála szerint 4,5-es erősségű földrengés hatására. Sem személyi sérülésekről, sem házak összeomlásáról nem érkezett jelentés. Utoljára 1977-ben volt műszerek nélkül is érzékelhető földrengés a Balti-tenger partján fekvő orosz enklávéban, a Kalinyingrádi területen.

A keddi földmozgásokat, amelyek epicentruma Kalinyingrád térségében volt, érezték és műszeresen is mérték Lengyelország és Litvánia területén is. A Lengyelország északkeleti részén fekvő Bialystokban a Richter-skála szerint 4-es erősségű rengést mértek. Ugyanilyen erősségű földmozgást regisztráltak a litvániai Ignalina szeizmológiai megfigyelőállomásán is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?