Ödön
2 °C
11 °C

Gennyes agyhártyagyulladásban halt meg egy kislány

Népszabadság
2004.09.22. 07:53
Hétfő hajnalban B-típusú gennyes agyhártyagyulladásban meghalt egy három és fél éves olaszliszkai kislány - írja a Népszabadság. A kislányt előző nap vitték be a sátoraljaújhelyi kórházba, ahonnan a miskolci Semmelweis kórház infektológiai osztályára szállították.

Az ÁNTSZ Borsod-Abaúj-Zemplén megyei intézetének tájékoztatása szerint a gyerek családját már vasárnap este ellátták a szükséges gyógyszerekkel. Hétfőn pedig megkezdődött a járványügyi vizsgálat Olaszliszkán. Az Országos Cigány Kisebbségi Önkormányzat segítségével lefolytatott eljárás során megállapították, hogy a cseppfertőzéssel terjedő, baktérium által okozott betegség lappangási időszakában a kislány huszonnégy óvodáskorú gyerekkel és a környezetében élő másfél száz emberrel kerülhetett kapcsolatba.

Az óvodások még aznap megkapták a megfelelő antibiotikumokat, a többi érintett gyógyszerezéséről pedig a háziorvos gondoskodik. A B-típusú agyhártyagyulladás ellen egyébként még nincs védőoltás.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?