Árpád
-2 °C
4 °C

Rendőrt gázolt a tűzoltó

2004.09.23. 14:41
Egy rendőr életét vesztette, amikor elgázolta egy tűzoltóautó Iklanberény határában. A tragikus baleset csütörtökön késő délelőtt történt a Vas megyei település és a szomszédos Tormásliget között. A csepregi tűzoltókat egy kigyulladt német rendszámú autóhoz riasztották Iklanberény külterületére. Egy tűzoltóautó személyzete már megkezdte az autó oltását, s már a helyszínen tartózkodott a csepregi körzeti megbízott, illetve egy mentőautó is, amikor egy másik, érkező tűzoltóautó a helyszínelőknek csapódott.

A 40 éves körzeti megbízott rendőr már nem tudott félreugrani a tűzoltóautó elől, és a helyszínen életét vesztette. A száguldó jármű letarolta a mentőorvost is, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett. Súlyosan megsérült a balesetben a mentőautó vezetője, valamint könnyebb sérüléseket szenvedett a német autó tulajdonosa is. A tragédiát az eddigi adatok szerint a tűzoltóautó fékjének meghibásodása okozhatta.

A rendőrség műszaki és orvosszakértők bevonásával kezdte meg a pontos körülmények kivizsgálását. Orbán Péter altábornagy, megyei főkapitány egyúttal kezdeményezte, hogy a rendőrség nyilvánítsa saját halottjának az elhunyt körzeti megbízottat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?