Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rendőrök vetettek véget az iskolai lincshangulatnak

2004.09.24. 12:09
Csak a rendőrök tudtak véget vetni egy iskolai verekedés miatt kialakuló lincshangulatnak Tiszavasváriban. A hírügynökség információi szerint az eset előzménye az volt, hogy a szabolcsi kisváros egyik iskolájában összeverekedett egy magyar és egy roma fiú. A verekedést állítólag az előbbi fiatalember kezdte, ellenfele ezért társaitól kért segítséget, majd kisvártatva egy tíz fős társaság élén tért vissza, hogy bosszút álljon.

A csoport tagjai egyből nekiestek a fiúnak és ütlegelni kezdték, emiatt az a tanári szobába szaladt. A társaság azonban a tanáriba is utána ment, ahol nemcsak a fiatalembert, de a védelmére kelő tanárokat is életveszélyesen megfenyegették. A forró hangulatot csak a helyszínre hívott rendőrök tudták lenyugtatni, akik a tízfős társaság tagjait csoportos garázdaság, a verekedés állítólagos kezdményezőjét pedig könnyű testi sértés miatt állították elő a városi kapitányságra. Az esetet követően egyébként az előállított fiúk több rokona is felkereste az iskolát, és ugyancsak megfenyegették a tanárokat. Velük szemben a rendőrség rendzavarás miatt kezdeményezett szabálysértési eljárást.