Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Kettős bombariadó Szegeden

MTI
2004.09.24. 15:01
Két nagy forgalmú szegedi intézmény is bombafenyegetést kapott pénteken - nyilatkozta a rendőrség szóvivője. "11.50-kor hívta fel egy férfi az Országos Takarékpénztár szegedi Széchenyi téri fiókját, azzal a fenyegetéssel, hogy délben felrobban az épület" - mondta M. Toronykői Márta. A bank munkatársai azonnal megkezdték az intézmény kiürítését, ezt követően a szegedi rendőrkapitányság szakértői átvizsgálták a helyszínt. Robbantásra alkalmas szerkezetet nem találtak, ezért 13.15-kor visszatérhettek az épületbe az ott dolgozók - tudatta a szóvivő.

Ezt megelőzően néhány perccel szintén egy ismeretlen férfi telefonált a szegedi főpostára, és közölte: egy óra múlva felrobban az épület. A kiürített posta átvizsgálását a szakértők megkezdték, a munka valamikor délután fejeződik be. A szegedi rendőrkapitányság közveszéllyel való fenyegetés alapos gyanúja miatt mindkét ügyben büntető eljárást indít - közölte a szóvivő.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?