Árpád
-2 °C
4 °C

Kivégezték a kínai gyerekkereskedőt

MTI
2004.09.24. 16:16
Kínában kivégezték egy gyermekkereskedelemmel foglalkozó bűnszövetkezet vezetőjét, akit több mint 200 leánycsecsemő eladásával vádoltak - jelentette pénteken egy kínai lap. Li Kuo-csüt (Li Guoju) csütörtökön ítélte halálra egy bíróság Pujangban (Puyang) - írta a Beijing (Peking) Times című lap. Li részese volt egy 2003 márciusi gyermekkereskedelmi ügynek: 28 leánycsecsemőt találtak meg akkor egy távolsági autóbuszon nejlonszatyorba csomagolva. A bűnüggyel kapcsolatban a dél-kínai Kuanghszi (Guangxi) tartományban több mint 60 embert ítéltek szabadságvesztésre vagy halálra.

A csecsemőkereskedelem a Kínában érvényes szigorú születésszabályozás következménye. Ez a legtöbb házaspárnak csupán egy gyermeket engedélyez. A megvásárolt csecsemőket örökbe fogadottként regisztrálják, ami nem von maga után pénz- vagy egyéb büntetést az olyan szülők számára, akik egynél több gyermeket nevelnek. A Kuanghsziban eladott csecsemőknek kábítószert adtak, hogy a szállítás idejére lenyugtassák őket; legalább egy csecsemő meghalt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?