Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Időhúzás Sztecura büntetőperében

MTI
2004.09.28. 15:51
A vádlott rosszullétre hivatkozott, így többször félbeszakadt a keddi tárgyalás a Fővárosi Bíróságon az ukrán-izraeli állampolgárságú Leonid Sztecura büntető perében. Sztecura ellen felbujtóként elkövetett emberölés kísérlete és bűnszervezetben elkövetett zsarolás miatt emeltek vádat. Büntetőpere november 6-án kezdődött. Október negyedikén lesz három éve, hogy előzetes letartóztatásba helyezték, és ha ügyében addig nem születik ítélet, akkor meg kell szüntetni az előzetes letartóztatást. A keddi tárgyalási nap iratismertetéssel és vádbeszéddel folytatódott, de Sztecura és ügyvédje elfogultsági kifogást adott be a bíróság ellen. Sztecura azt állította, hogy a tolmács férefordít, a bíró pedig elfogult vele szemben, nemzetisége miatt. Lassó Gábor bíró közölte: nem érzi elfogultnak magát.

Ezután Sztecura kétszer is rosszullétre panaszkodott, mire a tárgyalást félbeszakították, a vádlottat kivezették, és közölték, hogy orvosi vizsgálatnak vetik alá. A vád szerint Sztecura egy Magyarországon tevékenykedő, orosz és ukrán származású személyekből álló, jól szervezett és jelentős erőt képviselő bűnözői csoport vezetője volt. Sztecura négy társa is vádlottja a pernek, több feltételezett bűntársuk pedig szökésben van.