Kisrészvényesek bénították meg Belgrád közlekedését

MTI
2004.09.28. 16:39
Fél Belgrád megbénult kedden amiatt, hogy egy szerbiai ásványvízgyártó vállalat néhány száz kisrészvényese gépkocsikkal lezárta a kormánypalota környékén lévő belvárosi utcákat. A szerbiai termékszimbólumnak számító ásványvizet, a Knjaz Milost gyártó arandjelovaci vállalat kisrészvényesei néhány tucatnyi kamionnal, autóbusszal és gépkocsival vonultak a belgrádi kormánypalota környékére, s lezárták az előtte elhaladó legfogalmasabb belgrádi főutat a környékbeli utcákkal együtt.

Az útblokád a délutáni csúcsforgalommal párosulva példátlan káoszt okozott: Belgrád egész belvárosában és a központba vezető utcákon, illetve a legforgalmasabb közlekedési csomópontokban állt a közlekedés, végeláthatatlan gépkocsisorok kígyóztak mindenütt.

A Knjaz Milos kisrészvényeseinek nem engedélyezett, ám annál "sikeresebb" akciója azonnali lépések megtételére kényszerítette a hatóságokat: követelésüknek eleget téve a kormány ígéretet tett arra, hogy már szerdán kiírja a sikeres vállalat eladásáról szóló tendert.