Judit
2 °C
7 °C

Kisrészvényesek bénították meg Belgrád közlekedését

MTI
2004.09.28. 16:39
Fél Belgrád megbénult kedden amiatt, hogy egy szerbiai ásványvízgyártó vállalat néhány száz kisrészvényese gépkocsikkal lezárta a kormánypalota környékén lévő belvárosi utcákat. A szerbiai termékszimbólumnak számító ásványvizet, a Knjaz Milost gyártó arandjelovaci vállalat kisrészvényesei néhány tucatnyi kamionnal, autóbusszal és gépkocsival vonultak a belgrádi kormánypalota környékére, s lezárták az előtte elhaladó legfogalmasabb belgrádi főutat a környékbeli utcákkal együtt.

Az útblokád a délutáni csúcsforgalommal párosulva példátlan káoszt okozott: Belgrád egész belvárosában és a központba vezető utcákon, illetve a legforgalmasabb közlekedési csomópontokban állt a közlekedés, végeláthatatlan gépkocsisorok kígyóztak mindenütt.

A Knjaz Milos kisrészvényeseinek nem engedélyezett, ám annál "sikeresebb" akciója azonnali lépések megtételére kényszerítette a hatóságokat: követelésüknek eleget téve a kormány ígéretet tett arra, hogy már szerdán kiírja a sikeres vállalat eladásáról szóló tendert.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?