Fegyveres bankrablás a belvárosban

2004.09.30. 11:21
Fegyverrel támadott meg egy pénzintézetet két férfi Budapest belvárosában. Az egyelőre ismeretlen elkövetők csütörtökön kora délelőtt léptek be az V. kerületi Balassi Bálint utca egyik pénzintézetébe. A két férfi fegyverrel támadott rá a HBW Expressz bankfiókra, és elvették a biztonsági őr Parabellum típusú fegyverét, benne 12 lövedékkel.

Az elkövetők az első jelentések szerint nem tudtak pénzt zsákmányolni. Lövés a rablás során nem dördült el, személyi sérülés nem történt. Szemtanúk szerint ugyanakkor nem kizárt, hogy a támadók egyike menekülés közben könnyebben megsérült, miután beverte a fejét egy munkagépbe. A rablási kísérlet elkövetői a Stollár Béla utcán és a Falk Miksa utcán menekültek el, a Szent István körút felé.

A rendőrök egy sapkát viselő kopasz, illetve egy kék dzsekit hordó, barna bőrű férfit keresnek a rablás miatt. A helyszínelők jelenleg azt próbálják elérni, hogy visszanézhessék a bankban működő biztonsági kamera felvételeit, hogy így pontosítsák a személyleírásokat, és rekonstruálhassák az eseményeket.