Veszprémbe került a nyöszörgő mimők

MTI
2004.09.30. 15:37
A Veszprémi Állatkert fogadja be azt a csuklyásmajmot, amely augusztusban kóborolt a Csongrád Megyei erdőkben, közölte Gősi Gábor a Szegedi Vadaspark igazgatója. A majmot, régies nevén nyöszörgős mimőköt negyven napig karanténban tartották. Az egészségesnek bizonyult állat a Veszprémi Állatkertben lakó csuklyásmajomcsaládhoz költözik. "Az ország minden állatkertjével felvettük a kapcsolatot, de egyedül Veszprémben vállalkoztak az állat beszoktatására, ami azért különleges feladat, mert előfordulhat, hogy a jövevényt a már összeszokott kolónia nem fogadja be", mondta el Kardos Mária.

Az továbbra is rejtély, hogy hogyan szabadulhatott el a mimők. Lehetséges, hogy valaki illegálisan tartotta otthonában, miközben nem tartotta be a veszélyes állatra vonatkozó biztonsági előírásokat és jogszabályokat.

A Veszprémi Állatkert leendő lakója augusztusban bukkant fel a Csongrád Megyei ásotthalmi erdőben. Napokig kóborolt, míg az üllési tanyavilágban a Szegedi Vadaspark munkatársai több órai próbálkozás után, egy hivatásos vadász segítségével befogták.