Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Veszprémbe került a nyöszörgő mimők

MTI
2004.09.30. 15:37
A Veszprémi Állatkert fogadja be azt a csuklyásmajmot, amely augusztusban kóborolt a Csongrád Megyei erdőkben, közölte Gősi Gábor a Szegedi Vadaspark igazgatója. A majmot, régies nevén nyöszörgős mimőköt negyven napig karanténban tartották. Az egészségesnek bizonyult állat a Veszprémi Állatkertben lakó csuklyásmajomcsaládhoz költözik. "Az ország minden állatkertjével felvettük a kapcsolatot, de egyedül Veszprémben vállalkoztak az állat beszoktatására, ami azért különleges feladat, mert előfordulhat, hogy a jövevényt a már összeszokott kolónia nem fogadja be", mondta el Kardos Mária.

Az továbbra is rejtély, hogy hogyan szabadulhatott el a mimők. Lehetséges, hogy valaki illegálisan tartotta otthonában, miközben nem tartotta be a veszélyes állatra vonatkozó biztonsági előírásokat és jogszabályokat.

A Veszprémi Állatkert leendő lakója augusztusban bukkant fel a Csongrád Megyei ásotthalmi erdőben. Napokig kóborolt, míg az üllési tanyavilágban a Szegedi Vadaspark munkatársai több órai próbálkozás után, egy hivatásos vadász segítségével befogták.