Lövöldözés a tanyán

2004.10.15. 09:24
Figyelmezető lövéseket kellett leadnia annak a rendőrnek, akit egy tanyán kialakult lövöldözéshez riasztottak Orgoványban. A kiskunsági település nyomozói végül elfogták a lövöldözőt, aki ellen garázdaság gyanújával indult eljárás. Az eset előzménye az volt, hogy szerdán este egy férfi a barátnőjével több szórakozóhelyet is felkeresett a faluban, egy barátjukat keresve. Eközben megismerkedtek egy másik helybéli férfival, aki a tanyájára hívta őket, italozni.

Kis idő múltán azonban a gazda válófélben lévő felesége megjelent a pincében, és kiabálni kezdett az ivókkal, majd a fiát küldte le, rendet teremteni. A házigazda fia az adatok szerint hasba rúgta a vendég barátnőjét, erre a férfi a kocsijához szaladt, elővett egy gázpisztolyt, és többször a levegőbe lőtt.

A gazda felesége eközben értesítette a helyi körzeti megbízottat, aki a tanyára érve két figyelmeztetőlövést adott le a levegőbe. Ezután a lövöldöző átadta a gázpisztolyt a rendőrnek, aki őt a kecskeméti kapitányságra állította elő. A kihallgatások még jelenleg is tartanak, mivel érintettek ittasságuk miatt több részletre sem emlékeztek pontosan. A parancsnoki vizsgálat szerint a rendőr intézkedése jogszerű és szabályos volt.