Emőke
-4 °C
9 °C

Svédországból hozták haza az emberölés egyik gyanúsítottját

2004.10.22. 09:51
Svédországból hozták haza egy tavaly nyári, balatonfűzfői emberölés egyik gyanúsítottját. A 24 éves férfit a rendőrség a svéd hatóságokkal történt együttműködés eredményeként és az Interpol Magyar Nemzeti Iroda közreműködésével tudta hazaszállítani. A nyomozók azzal gyanúsítják, hogy részt vett a 40 éves balatonalmádi áldozat 2003. májusi meggyilkolásában.

Az ügyben azt követően indult nyomozás, hogy 2003. november 11-én egy balatonfűzfői elhagyott telken egy elásott holttestet találtak.

A nyomozók két hónap elteltével fogták el az egyik elkövetőt, egy 27 éves balatonfűzfői férfit, akit a bíróság azóta előzetes letartóztatásba helyezett. Tőle lefoglalták a bűncselekményhez használt maroklőfegyvert is, ugyanakkor nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki a férfi társa ellen. Ennek eredményeképpen sikerült elfogni Svédországban a fiatalembert, akiről kiderült, hogy egy további emberölési kísérlettel is összefüggésbe hozható.

A két ügyben a nyomozás jelenleg is tart, a rendőröknek ugyanis még számos, a bűncselekményeket érintő részletet kell tisztázniuk.