Betörőbandát fogtak a Balatonnál

2004.10.22. 16:59
Ötfős betörőbandát fogtak el a rendőrök csütörtökön este Gyenesdiáson. A társaságra éppen akkor csaptak le a Keszthelyi Rendőrkapitányság járőrei, mikor annak tagjai a Balaton-parti falu egyik lakóházába akartak betörni. Az intézkedés során ráadásul az is kiderült, hogy egyikük további bűncselekmények elkövetésével is gyanúsítható.

Az adatok szerint a kocsival érkező gyanúsítottak leparkoltak a ház mellett, ketten kiszálltak, hogy befeszítsék az ajtót, társaik pedig a kocsiban maradtak. Az ajtót azonban nem sikerült feltörniük, ezért vissza akartak ülni az autóba, amikor az éppen arra járőröző rendőröknek gyanús lett a csoportosulás. Elszámoltatásuk során az autóból különböző gyanús eszközök kerültek elő, a ház bejárati ajtaján pedig sérülésnyomokat regisztráltak. Az egyenruhások ezért előállították a társaságot a keszthelyi kapitányságra, ahol lopási kísérlet miatt indítottak eljárást ellenük.

Az intézkedés során azonban az is kiderült, hogy egyikük, egy 19 éves várvölgyi fiatalember további betörésekkel is gyanúsítható. Az adatok szerint az elfogott fiatal az elmúlt hónapokban nyolc alkalommal tört be Keszthelyen és környékén különböző vendéglátó egységekbe, ahonnét dohányárukat zsákmányolt. A fiatalember a terhére rótt cselekményeket elismerte, őt ezután a kapitányságon őrizetbe vették, többrendbeli betöréses lopás gyanújával.