Babamentő inkubátorba helyeztek egy újszülöttet Székesfehérváron

MTI
2004.10.30. 13:46
A Fejér Megyei Szent György Kórház babamentő inkubátorába helyeztek el szombaton reggel egy újszülöttet; a kisfiú egészséges. A 3.500 grammos, időben született apróságot reggel háromnegyed hat körül helyezték el a kórház egyik bejáratánál elhelyezett, a "lakót" késleltetett csengetéssel jelző babamentő készülékben.

A kicsit megvizsgáló orvos szerint a baba hajnalban jött a világra. Köldökzsinórját szakszerűen elvágták és a fiúcskát egy tiszta, fehér, lepedőszerű ruhadarabba gondosan bepólyálták. Az újszülöttet a csecsemőosztály egyik nővérének javaslatára Szentgyörgyi Gábornak nevezték el. Egyelőre a koraszülött osztályon helyezték el. A kötelező orvosi és laborvizsgálatok elvégzéséig a kórházban marad, majd a csecsemőotthonba, onnan pedig idővel feltehetően örökbefogadó szülőkhöz kerül.

Az inkubátort hét éve állították fel a Fejér Megyei Szent György Kórház bejáratánál, és Szentgyörgyi Gáborral együtt eddig négy kisbabát mentettek meg a segítségével. Az inkubátorban való elhelyezés esetén a rendőrség az ismeretlen anya ellen nem indít büntetőeljárást.