Önvédelemből ölt, ezért felmentették a pogányi késelőt

2009.03.02. 16:49

Önvédelemnek értékelte a bíróság tettét, ezért felmentették azt a férfit, aki megölte késsel felfegyverzett támadóját 2007 októberében Pogányban. A Baranya Megyei Bíróság hétfői elsőfokú, nem jogerős határozatában kimondta: a 45 éves vádlott az életére törő támadással szemben védekezve oltotta ki a sértett életét, így cselekményét a jogos védelem körében valósította meg, az pedig nem büntethető.

A tényállás szerint 2007. október 20-án egy pogányi büfé vendége összejövetelt tartott gyermeke születése alkalmából. A mulatságra két társaságot hívott meg, melynek tagjai ismeretlen okból összeverekedtek. Ennek során a későbbi sértett egy, a helyiségben tartózkodó kívülállótól kérte számon barátai bántalmazását és sörösüveggel támadt rá.

Miután a férfi kivédte az első rohamot a feldühödött bosszúálló egy húsz centiméter pengehosszúságú késsel rontott rá, hogy megölje. A férfinak azonban sikerült elkapnia a csuklóját, és megpróbálta leszorítani a kezét, de a támadó még ekkor sem hagyott fel szándékával. A két férfi dulakodott, végül a penge a támadón ejtett halálos sebet, a támadó a kórházba szállítást követően életét vesztette.

Az ügyész a bűnösség megállapítása és büntetés kiszabása érdekében fellebbezett az ítélet ellen, így az ügy a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport