Földön koccant a Wizz Air egyik gépe

2009.03.12. 17:23 Módosítva: 2009.03.12. 19:18

Baleset miatt törölni kellett a Wizz Air csütörtök reggeli járatát, ami Londonból jött volna Budapestre, tudta meg az Index. A gép reggel 8 óra 10 perckor indult volna, de a felszállás előtti percekben, amikor a gépet eltolják a tranzitépülettől, hirtelen furcsa zajt hallottak a gépben ülő utasok, mondta az Indexnek Hetthéssy Zoltán, a Sport Klub kommentátora, aki maga is a gépen ült.

Mint kiderült, a tolatást segítő autó vezetője hibázott, eltört a vontatórúd, és nekütközött a gép egyik hajtóművének. A kocsit vezető férfi többek szerint csak a szerencséjének köszönheti életét, a hajtómű ugyanis már alapjáraton üzemelt, akár be is szívhatta volna a reptéri dolgozót. Az uatsok körülbelül fél tízkor szállhattak ki a megrongálódótt gépből. Miután visszakapták csomagjaikat, az ügyintézők megszervezték a továbbjutásukat. A Wizz Air a gép kiesése miatt csak a péntek reggeli járatra tudott helyet biztosítani, mondta Hetthéssy Zoltán.

Az Index érdeklődésére a Wizz Air megerősítette, hogy az egyik repülőgépe csütörtök reggel a lutoni repülőtéren megsérült. "A sérülés tolatás közben történt, amikor a tolatást végző jármű (push back car) nekiment a repülőgépnek. A manővert azonnal abbahagyták. Az utasok biztonságban leszálltak a gépről, személyi sérülés nem történt. A Wizz Air 602-es járata menetrend szerint 8.10-kor indult volna Lutonból Budapestre. A járatot a légitársaság törölte, az utasokat átfoglalták más Wizz Air járatokra" - közölte a légitársaság illetékese.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport