Hasist fogtak egy magyar lajstromjelű kisrepülőn Spanyolországban

2009.03.18. 11:48 Módosítva: 2009.03.18. 11:55
Több mint egy tonna hasist foglaltak le egy magyar lajstromszámú és felségjelű repülőgépen. A gép néhány éve spanyol tulajdonba került, és főleg spanyol légtérben repült.

A spanyol vámőrség egyik helikoptere Almería városától követett egy magyar lajstromjelű kisrepülőt, miután tudomást szereztek arról, hogy rakománya marokkói eredetű kábítószer. A gép műszaki problémákra hivatkozva egy vidéki birtokon szállt le Valdepenas és Moral de Calatrava városok között. Innen a hatóságok már nem engedték tovább, miután megtalálták fedélzetén a több mint egy tonna hasist. A két mexikói pilótát őrizetbe vették.

Copy of HA-ANC 070814 kaposujlak-003

A birtokon veszteglő kisrepülőn nem látszanak sérülés nyomai, HA-ANC lajstromjelű és piros-fehér-zöld felségjel van ráfestve. Az EFE spanyol hírügynökség kedden este úgy értesült, hogy a két mexikói pilótát a valdepenasi rendőrségen tartják fogva.

Az sgforum.hu szerint a HA-ANC jelű An–2-es már nincs magyar tulajdonban, néhány évvel ezelőtt spanyol kézbe került és többnyire spanyol légtérben repül.