Védőfelszerelésében is megsérült egy tűzoltó

2009.03.28. 13:06 Módosítva: 2009.03.28. 14:32

Első- és másodfokú sérüléseket szenvedett egy tűzoltó szombaton dél körül Nagykanizsa közelében, amikor egy férfit próbált kimenteni az avartűzből.

A 32 éves hadnagy a védőfelszerelés ellenére az arcán szenvedett égési sérüléseket. Őt a helyszínen ellátták a mentők, a kimentett férfi azonban súlyosabb sérüléseket szenvedett a lábán, ezért kórházba szállították.

A nagykanizsai kórháztól a tűzoltók azt az információt kapták, hogy a férfi testfelületének 30-36 százaléka megéget. Harmadfokú égési sérülései miatt Nagykanizsáról mentőhelikopterrel Pécsre szállították.

A nagykanizsai tűzoltókat a várostól néhány kilométerre lévő kiscserfői hegyre riasztották egy avartűzhöz szombaton. A helyszínre érkezve egy helyi férfit vettek észre, aki megpróbálta eloltani a lángokat, eközben azonban a lábán megégett- mondta Egri Gyula, a nagykanizsai tűzoltóparancsnok.

Az oltás helyszínére négy autóval kivonuló tűzoltóknak délutánra sikerült eloltaniuk a csaknem egy hektáron égő területet, amelyen a lángok több méter magasra csaptak fel.