Szeretője volt Balla Irmának?

2009.04.02. 08:20 Módosítva: 2009.04.02. 08:38

Újabb, eddig mások által nem említett körülményekről számoltak be a tanúk szerdán a Hajdú-Bihar Megyei Bíróságon a Balla Irma-gyilkossággal kapcsolatban. A meggyilkolt debreceni fideszes önkormányzati képviselő egyik jó barátnője, Cz. Erika elmondta a bíróságnak, hogy Balla Irma halála után két gyermeke magánnyomozót fogadott, mert szerintük nem haladt megfelelően a rendőrségi nyomozás. S. Tamás magánnyomozóval ezt követően Cz. Erika tartotta a kapcsolatot.

A tanú szerint a magánnyomozó arra a következtetésre jutott, hogy "valami nem stimmel a Közért Egyesületnél, ott kellene keresni a tettest". (A Közért Egyesületet Balla Irma hozta létre, de később nagyon megromlott a kapcsolata az egyesület vezetőivel). A magánnyomozó mindezt el akarta mondani a rendőrségen, de ott nem hallgatták meg, mert más, rablási ügyben nyomoztak - állította Cz. Erika, majd hozzátette: a magánnyomozó ezt követően eltűnt, további információkat nem adott megbízóinak, később pedig a rendőrség épületében egy plakáton tűnt fel a neve: küzdősportot oktatott a rendőröknek.

F. Istvánné, Balla Irma másik, Debrecentől mintegy 90 kilométerre lakó barátnője a tanúmeghallgatáson azt mondta, hogy Balla Irmának volt egy nős barátja, akit titokban tartott, Debrecenben senkinek nem számolt be erről. Neki azonban elmondta: "egy fideszes munkatársáról van szó, akivel jól megértik egymást és sok közös témán dolgoznak együtt".

F. Istvánné szerint egy szürke kocsija van a férfinak. Korábban több tanú is elmondta, hogy rendszeresen láttak Balla Irma háza előtt egy szürke kocsit, de senki nem tudta, ki az "őszes úr", aki rendszeresen jár az asszonyhoz. Balla Irma egyébként elmondta a barátnőjének azt is, hogy "a szerelme felesége hisztérikusan féltékeny".

A büntetőeljárás nyolcadik napján több tanú is beszámolt arról, hogy rendkívül rossz volt Balla Irma kapcsolata édesapja barátnőjével, Cz. Károlyné Erzsike nénivel. Balla Irma szerint Erzsike néni az apja "nyugdíjára hajtott" - mondta több tanú is, megjegyezve: Cz. Károlyné rögeszmeszerűen gyűlölte Balla Irmát. Annak az idősotthonnak a dolgozói, akiket szerdán tanúként hallgatott meg a bíróság, megerősítették: Cz. Károlyné csaknem minden látogatásakor hangosan szidalmazta Balla Irmát, s láthatóan örült a halálának.

A tanúmeghallgatások után Nagy Antal bíró bejelentette: április 8-án tanúként hallgatja meg a bíróság Kósa Lajost, Debrecen polgármesterét és Pósán Lászlót, a Fidesz debreceni elnökét.

Balla Irma volt debreceni fideszes önkormányzati képviselőt brutális körülmények között, lakásában gyilkolták meg 2007 húsvétján. Holttestét fia találta meg, ő értesítette a rendőrséget. Egy évvel később a rendőrség a fiút, S. Sándort gyanúsította meg a gyilkosság elkövetésével. A Balla Irma-gyilkosság tárgyalása hétfőn folytatódik a Hajdú-Bihar Megyei Bíróságon.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport