Elkapták a gyilkoló légióst

2009.04.09. 16:32

Csütörtökön elfogták azt az idegenlégióst, aki kedden három katonát és egy civilt ölt meg és megszökött alakulatától Csádban.

Üldözésében az afrikai ország rendőrei, az Európai Unió és az ENSZ Csádban állomásozó békefenntartói is részt vettek. A légióst a szudáni határ közelében, egy sivatagi kútnál találták meg a csádi biztonságiak. A katona nem tanúsított ellenállást.

A lövöldözés kedden, az európai békefenntartók táborában kezdődött, a "zavarodott katona" két bajtársát lelőtte, majd szolgálati fegyverével együtt elhagyta a laktanyát. A közelben később megtalálták az ENSZ egyik békefenntartójának holttestét is, akivel szintén az idegenlégiós végzett. Néhány órával később a katona megölt egy helyi parasztembert is, aki valószínűleg ellenállt, amikor a katona el akarta vinni a lovát.

Csádban és a Közép-afrikai Köztársaságban főként Dárfúr térség menekültjeinek védelmére jött létre a békefenntartó kontingens. A munkában aktívan részt vesznek a franciák is, akik még egy 1986-os kétoldalú szerződés alapján állomásoznak Csádban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport