Fegyházbüntetést kapott az aszódi pénzszállítórablás négy vádlottja

2009.04.09. 14:19

A félmilliárdos aszódi pénzszállítórablás egyik vádlottjának büntetését súlyosította csütörtökön a Fővárosi Ítélőtábla. A másodfokon eljáró bíróság az egyik fegyveres támadó 9 és fél éves fegyházbüntetését 11 évre emelete. Az első-, a másod- és a tizedrendű vádlottakra, a Pest Megyei Bíróság által kiszabott büntetés nem változott. Így ők jogerősen 11 és fél év, 6 év 10 hónap, illetve 13 év fegyházbüntetést kaptak.

Hat vádlott esetében a bíróság új eljárás lefolytatására utasította az elsőfokú bíróságot. Az indokolás szerint, esetükben lényeges körülmények maradtak tisztázatlanok.

2003. május 12-én három sötét ruhás, álarcos fegyveres férfi támadt az aszódi OTP-fiók előtt várakozó pénzszállító autóra és 481 millió forintot zsákmányolt. Személyi sérülés nem történt, de a rabolt pénz nagy része nem került elő.

Az ügyben öt férfit vagyon elleni, illetve erőszakos bűncselekménnyel, hat személyt pedig bűnpártolással vádoltak. A Pest Megyei Bíróság 2008 februárjában a 11 vádlott többségét elítélte.