Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Máshol sikerrel rabolt a megfutamított a rabló?

2009.04.15. 11:40 Módosítva: 2009-04-15 13:47:27

A fővárosban ki akartak rabolni egy Erste bankfiókot a Mester utca és a Ferenc körút sarkán szerda délelőtt.

Az Index egyelőre meg nem erősített forrásból úgy tudja, hogy a rablót a biztonsági őr futamította meg figyelmeztető lövésekkel. A helyszínen lévő tudósítónk a bank bejárati ajtaján, fejmagasságban egy golyó ütötte nyomot látott. A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese érdeklődésünkre megerősítette, hogy a biztonsági őr használta fegyverét, több riasztólövést adott le.

A biztonsági őr egy kb 160 centiméter magas hatvan év körüli idősebb férfi. A rendőrség egy körülbelül 190 centiméter magas, vékony testalkatú, 40-50 év körüli, napszemüveges, baseballsapkás, szőrös arcú férfit keres. A rabló veszélyes lehet, lőfegyver, állítólag egy Skorpió típusú géppisztoly van nála.

A Mester utca 1. szám alatti bankfiók támadója taxival menekült el a helyszínről. A bankban senkinek sem esett baja.

A jelek szerint a megfutamított rabló - vagy egy hozzá hasonló másik férfi - nem sokkal dél után már sikeres rablást hajtott végre. A friss hírek szerint egy körülbelül 190 centiméter magas, 30-40 év körüli, baseball sapkás és napszemüveges férfi kirabolt egy takarékszövetkezetet a XVII. kerületi Pesti úton fél egy körül. A támadó a plafon felé lőtt a fegyverével és a pénzt követelte, amivel azután eltávozott. Sérülés nem történt.

Sass Oszkár, a BRFK sajtóügyeletese szerint egyelőre nem tudni, hogy ugyanarról a személyről lehet-e szó, ezt majd a biztonsági kamerák felvételeinek elemzése után lehet majd megállapítani. Jelenleg a rendőrség két támadót keres.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?