Máshol sikerrel rabolt a megfutamított a rabló?

2009.04.15. 11:40 Módosítva: 2009.04.15. 13:47

A fővárosban ki akartak rabolni egy Erste bankfiókot a Mester utca és a Ferenc körút sarkán szerda délelőtt.

Az Index egyelőre meg nem erősített forrásból úgy tudja, hogy a rablót a biztonsági őr futamította meg figyelmeztető lövésekkel. A helyszínen lévő tudósítónk a bank bejárati ajtaján, fejmagasságban egy golyó ütötte nyomot látott. A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese érdeklődésünkre megerősítette, hogy a biztonsági őr használta fegyverét, több riasztólövést adott le.

A biztonsági őr egy kb 160 centiméter magas hatvan év körüli idősebb férfi. A rendőrség egy körülbelül 190 centiméter magas, vékony testalkatú, 40-50 év körüli, napszemüveges, baseballsapkás, szőrös arcú férfit keres. A rabló veszélyes lehet, lőfegyver, állítólag egy Skorpió típusú géppisztoly van nála.

A Mester utca 1. szám alatti bankfiók támadója taxival menekült el a helyszínről. A bankban senkinek sem esett baja.

A jelek szerint a megfutamított rabló - vagy egy hozzá hasonló másik férfi - nem sokkal dél után már sikeres rablást hajtott végre. A friss hírek szerint egy körülbelül 190 centiméter magas, 30-40 év körüli, baseball sapkás és napszemüveges férfi kirabolt egy takarékszövetkezetet a XVII. kerületi Pesti úton fél egy körül. A támadó a plafon felé lőtt a fegyverével és a pénzt követelte, amivel azután eltávozott. Sérülés nem történt.

Sass Oszkár, a BRFK sajtóügyeletese szerint egyelőre nem tudni, hogy ugyanarról a személyről lehet-e szó, ezt majd a biztonsági kamerák felvételeinek elemzése után lehet majd megállapítani. Jelenleg a rendőrség két támadót keres.