Hipószármazék volt az ásványvízben

2009.04.19. 11:07 Módosítva: 2009.04.19. 12:56

Vízzel higított hipószármazékot találtak a szakemberek abban az ásványvízben, amitől szombat délben rosszul lett egy 70 éven felüli néni Szolnok közelében. Az asszony a Szolnok felé tartó InterCity büfékocsijában vásárolt magának és férjének egy-egy üveg ásványvizet.

Az asszony a sajátját még a szerelvényen megitta, és pillanatok alatt annyira rosszul lett, hogy azonnal le kellett szállítani a vonatról. Mentőt hívtak hozzá és a szolnoki Hetényi Géza kórházba került. Az asszony továbbra is kórházban van, állapota kielégítő.

Az Index információi szerint nem a gyártás során került az anyag a fél literes palackba, hanem egy korábban már kiűrült palackot töltöttek fel ismeretlenek a hipós folyadékkal.

A rendőrség a két ásványvízes palack mellett a büfében található összes ásványvizet lefoglalta. A nő és férje ásványvizes palackját soron kívüli vizsgálatra a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal laborjába küldték, ahol szakemberek elsődleges vizsgálatából kiderült, hogy az asszony ásványvízes palackja vízzel higított hipószármazékot tartalmazott.

A 14-es skálán a semleges pH érték 7-es, ennek a folyadéknak 11, erősen lúgos volt a pH értéke, mondta Veres Éva, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A laborban megvizsgálták a nő férjének ásványvízét is, abban nem találtak semmi rendelleneset.

A rendőrség nyomoz az ügyben.