Móric
9 °C
15 °C

Cigarettacsempészek buktak le Gyulaházán

2009.04.24. 12:11

Csempészek buktak le 190 millió forint értékű cigarettaszállítmánnyal Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a három magyar állampolgár ellen eljárás indult, közölte a Vám- és Pénzügyőrség Észak-alföldi Regionális Nyomozó Hivatalának sajtóreferense pénteken.

A pénzügyőrség munkatársai Gyulaháza külterületén ellenőriztek egy tehergépkocsit, amely fuvarokmányai szerint Görögországból Szlovákiába szállított konyhai szivacsot, illetve cipőt, de a rakománynak csak a kisebb részét képezte a legális áru, nagyobb része, 300 ezer doboz adózatlan cigaretta volt - mondta Jánvári Regina főhadnagy. A gépkocsi vezetőfülkéjében egy-egy szikszói, nyírlövői és pátrohai lakos utazott, akiknek a lakásán házkutatást is tartottak, de ott csak cigaretta elrejtésére szolgáló, hatalmas kartondobozokat találtak.

A pénzügyőrök a 190 millió forint értékű dohányárut lefoglalták, a három férfi ellen pedig eljárás indult. Közülük egyet őrizetbe vettek és gyanúsítottként hallgatták ki visszaélés jövedéki termékkel bűntett elkövetése miatt.