Valter
16 °C
31 °C

Eltemették a lelőtt tiszalöki férfit

2009.04.29. 14:14 Módosítva: 2009-04-29 15:20:57
Közel ezren gyűltek össze szerdán délután a tiszalöki temetőben, hogy részt vegyenek az egy héttel ezelőtt lelőtt roma származású férfi temetésén.

Szerdán temették el a Tiszalökön lelőtt roma férfit. A Független Hírügynökség helyszíni tudósítója elmondta, hogy Molnár Csaba kancelláriaminiszter, több SZDSZ-es képviselő, és Bencze József országos rendőrfőkapitány is részt vett a temetésen. Bencze József a helyszínen azt mondta, hogy több száz embert hallgattak már ki a gyilkosság kapcsán, és az 50 milliós nyomravezetői díjra is érkezett már bejelentés. Ennek részleteiről azonban egyelőre nem beszélhet. A roma szervezetek képviselői közül többek közt Horváth Aladár és Kolompár Orbán is ellátogatott a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településre.

Múlt hét szerdán, késő este lőtte le valaki a tiszalöki háza előtt az autójához tartó, éppen munkába induló roma férfit. Az egyik szomszéd egy fekete autót látott, amely a ház közelében megállt, majd lekapcsolt fényszórókkal várakozott. A járműből állítólag egy magas, nagydarab ember szállt ki.