Mégis keresik az eltűnt vízi túrázót

2009.05.04. 11:38

A tűzoltók mégis úgy döntöttek, hogy tovább folytatják az eltűnt vízi túrázó keresését a Szigetközben. A mosonmagyaróvári tűzoltók hétfőn délelőtt csónakokkal kezdték meg újra a kutatást a környéken, de csak a vízfelszínt tudják átvizsgálni. A fiatalember és társa vasárnap délután borultak fel gumicsónakjukkal Dunaszigetnél. Egyikük kijutott a partra, de társa eltűnt.

A Szlovákiából érkezett vízi túrázó társaság vasárnap délután szenvedett balesetet Dunaszigetnél, a Duna egyik mellékágán. Gumicsónakjuk egy híd alá sodródott és felborult. A csónakban ketten ültek, egyiküknek sikerült a partra úsznia, de társa, egy rendőrként dolgozó fiatalember elmerült a vízben. A rendőrök és a tűzoltók vasárnap estig átkutatták az egész környéket, majd felfüggesztették a keresést. Korábban Kocsis Tünde a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkaptányság sajtóreferense arról tájékoztatta a Független Hírügynökséget, hogy hétfőn már nem keresik tovább a szerencsétlenül járt fiatalembert, ám a mosonmagyaróvári tűzoltók mégis kivonultak a helyszínre. Csónakokkal vizsgálják át még egyszer a környéket.

Szűcs György katasztrófavédelmi igazgató elmondta, szinte tűt keresnek a szénakazalban, hiszen az erős sodrás, akár több km-re is elsodorhatta férfi holttestét. Ha a fiatalember valóban meghalt, akkor holttestét néhány nap múlva fogja feldobni a víz. Az igazgató azt is hozzátette, nekik nincs olyan készülékük, amellyel a víz alatt is tudnának keresni, ezért csak a vízfelszínt tudják átvizsgálni.