Nem keresik az eltűnt vízi túrázót a Szigetközben

2009.05.04. 11:08

Hétfőn nem keresik tovább az eltűnt vízi túrázót a Szigetközben. A hatóságok vasárnap minden lehetséges helyet átkutattak, de nem bukkantak nyomára a 33 éves szlovák férfinak.

A Szlovákiából érkezett vízi túrázó társaság vasárnap délután szenvedett balesetet Dunaszigetnél, a Duna egyik mellékágán. Gumicsónakjuk egy híd alá sodródott és felborult. A csónakban ketten ültek, egyiküknek sikerült a partra úsznia, de társa, egy rendőrként dolgozó fiatalember elmerült a vízben. A rendőrök és a tűzoltók vasárnap estig átkutatták az egész környéket, majd felfüggesztették a keresést.

Kocsis Tünde, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense közölte: hétfőn nem folytatják a keresést, mert az elárasztás miatt rendkívül nagy a víz sodrása a Dunasziget környéki mellékágakban, és a vízállás is magas. Amennyiben a fiatalember meghalt, akkor holttestét várhatóan pár nap múlva dobja fel a víz. Szűcs György megyei katasztrófavédelmi igazgató elmondta, nincs olyan eszközük, mellyel a víz alatt tudnának keresi.