Háromdiplomás áltanár bukott le Pécsen

2009.05.22. 12:40

Három hamis diplomával tanított egy pécsi szakközépiskolában az az álpedagógus, akivel szemben hamis közirat felhasználásának bűntette miatt folytat eljárást a rendőrség.

Az 53 éves férfit nemzetközi marketing, testnevelő és történelemtanári diplomával vette fel az intézmény, feladata vendéglátói ismeretek oktatása volt. Több szülő azonban kifogásolta pedagógiai módszereit és panaszt tett az igazgatónál. A tanár ekkor fegyelmi eljárást kért maga ellen, nem gondolta, hogy a vizsgálat a végzettségét igazoló okiratokra is kiterjed.

Az intézményvezetőnek a tanár korábban leadott főiskolai diplomamásolatainak furcsa írásmódja tűnt fel, ezért felhívta a kiállító intézményeket, melyektől azt a választ kapta, hogy beosztottja nevére nem állítottak ki oklevelet. Ezután a tanártól kérte az eredeti diplomáit, de mivel azokat a férfi nem volt hajlandó átadni, értesítette a rendőrséget.

A dokumentumokat a rendőrök házkutatás során találták meg a gyanúsítottnál. A férfi nem tett vallomást, és nem tudni, a hamis okleveleket mikor, hol és kivel készíttette.