Elverte a jég Oroszlány határát

2009.05.31. 12:14 Módosítva: 2009.05.31. 19:44

Félelmetes mennyiségű jég esett pár perc alatt szombaton kora este a Komárom-Esztergom megyei Oroszlány térségében. Lakóépületeket nem veszélyeztetett a jég, de a mezőgazdasági területeket sok helyen letarolta.

A Dadot és Kisbért összekötő út mentén szombaton 17 óra után kezdett esni a jég. A borsónyi jégdarabok pillanatok alatt elborították az utat. Néhány percig csak lépésben lehetett közlekedni, olyan sűrű volt a jégverés. A YouTube-on három rövid felvétel is található a szombati jégverésről, íme az egyik:

Egy szemtanú szerint a környékbeli kukoricaföldeken hatalmas pusztítást végzett a vihar. A károk felmérése valószínűleg csak napok múlva kezdődhet meg.

Jégeső valószínűleg már nem várható vasárnap, helyenként a csapadék is megszűnik. Kivétel ez alól az északkeleti országrész, ahol egyre többfelé szakad az eső. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében esik a legtöbb csapadék, de az esőzóna elérte a fővárost is.

A hőmérséklet vasárnap napközben 16 és 20 fok között alakul, északkeleten azonban ennél alacsonyabb lehet. Jelentős változás hétfőn sem várható: rövidebb ideig tartó záporok jellemzik majd az időjárást.