Molotov-koktél egy dunaföldvári ház ablakában

2009.06.02. 10:41

Égő benzines palackot talált egy dunaföldvári férfi háza ablakában; az elmúlt pénteken történt esetről a paksi rendőrkapitányság kedden adott tájékoztatást. Kuti István rendőrkapitány elmondta, hogy a bejelentés szerint füstszagra lett figyelmes péntek éjszaka a férfi. Az ablakpárkányon egy benzinnel töltött üveget talált, amiből egy égő cipőfűző lógott ki. A férfi eldobta az üveget az út túloldalára, majd bejelentést tett a rendőrségen.

A paksi kapitányság vezetője hozzátette: nem történt károkozás, nyomot sem hagyott a cselekmény, amiről még nem tudják, hogy mekkora valós veszélyt jelentett. Ezt szakértők bevonásával vizsgálják. A kapitány megítélése szerint a mostani támadás, vagy figyelmeztetés nem vezethető vissza etnikai okokra, nem utal jel bosszúra vagy elszámolásra, de ezekre a kérdésekre a későbbi vizsgálat ad választ.

A roma család nem a város szélén, hanem sűrűn lakott övezetben él, és a benzines üveget nem dobták be az ablakon, hanem a párkányra helyezték. A lakókörnyezetben senki nem lett figyelmes gyanús körülményre. A kapitány ennek ellenére fokozott járőrszolgálatot rendelt el. A rendőrség közveszély okozás miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást.