Ne szépítsük, rossz idő lesz a hétvégén

2009.06.06. 12:40
Heves zivatarokra, helyenként 90 kilométer/órás széllökésekre és jégesőre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében szombatra. Vasárnap sem lesz jobb idő. Újabb borzalmas hétvége.

A háromnapos hétvégét teljesen szétverte az eső, ami elég nagy kiszúrás, de sajnos ezen a hétvégén sem számíthatunk nagyon másra. Szombat éjfélig az egész ország területére narancs színű riasztás van érvényben, ami közel esik a piros színtartományhoz, ezért nem örülünk neki. (Előrejelzés itt.)

Különösen erős lehet a szél, amelyet heves zivatarok kísérhetnek Észak-Magyarországon és az Észak-Alföldön. Itt nem kizárt az óránként 90 kilométeres sebességet is meghaladó, viharos szél, amit 2 centimétert is elérő jég, vagy intenzív csapadék kísérhet.

Az ország többi területén is erős lesz a szél, elérheti, vagy meghaladhatja az óránkénti 60 kilométert, és nem kizárt a jégeső, vagy heves zivatar sem, ami júniusban elég kellemetlen.

Igazából a vasárnapban sem érdemes bízni, mert a sok napsütés mellett elszórtan, majd ismét többfelé várható zápor, zivatar.

Itt eláruljuk, hogy hétfőtől is csak viccből bukkan elő a nap, a nyár sehol, az esőkabát-lobbi megint győzött.