Nem romáké a leégett tatárszentgyörgyi ház

2009.06.18. 13:14

Nem lehet összefüggésbe hozni a korábbi romák elleni támadásokkal a csütörtök hajnali tatárszentgyörgyi tűzesetet, mondta Csernus József, a Dabasi Rendőrkapitányság sajtóreferense. A rendőrségre valamivel hajnali két óra előtt érkezett a bejelentés, hogy egy teljesen berendezett, de lakatlan épület lángokban áll. A tűzoltók hiába oltottak, a körülbelül 100 négyzetméteres épület teljesen kiégett.

A településnek ebben a részében kevés roma lakik, a leégett ház sem roma családé. Egyelőre nem tudni, hogy mitől gyulladt ki, néhány napon belül azonban elkészülhet az elsődleges tűzvizsgálói szakvélemény, akkor már valamivel biztosabbat lehet mondani. Egyelőre nem lehet tudni, hogy szándékos gyújtogatás, vagy esetleg műszaki hiba miatt égett le az épület, de az már kiderült, hogy biztosítás volt az épületen, tette hozzá a sajtóreferens.

A Pest megyei községben és a környékbeli településeken is több épülettűz volt az elmúlt időszakban, ezek legtöbbjének azonban nincs rendőrségi vonatkozása. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság korábbi tájékoztatása szerint 2008. első öt hónapjában a dabasi tűzoltókhoz tartozó településeken – így Tatárszentgyörgyön is – összesen két épülettűz volt, Örkényben egy sem. Idén viszont Tatárszentgyörgyön már 13, Örkényben pedig öt, különböző nagyságú és jelentőségű tűzesethez kellett vonulni.