Elfogták a mezőtúri kettős gyilkosság gyanúsítottját

2009.06.30. 17:05 Módosítva: 2009.06.30. 17:13

Elfogták a rendőrök a hétvégén a június 17-én, Mezőtúron történt kettős gyilkosság gyanúsítottját. Június 17-én találták meg ismerőseik a házaspár holttestét a házukban. Már akkor kiderült, hogy a 79 éves férfit és 74 éves feleségét néhány nappal korábban gyilkolták meg. Kiderült, hogy az akkor még ismeretlen gyilkos 15-én este ment be a házba és agyonverte a két embert.

A gyanú rövidesen egy 35 éves helyi férfira terelődött, de ő eltűnt lakóhelyéről, ezért elfogatóparancsot adtak ki ellene. A következő napokban több hétvégi házat törtek fel a közeli Peresi holtágnál, mindig élelmiszert és különböző használati tárgyakat vittek el. Felmerült a gyanú, hogy ezeket a rejtőzködő gyilkos használhatja. A rendőrök átkutatták a környéket és végül 27-én, szombaton egy rendőrkutya segítségével akadtak a férfi nyomára. Egy nádas részen, egy sátorban bújkált. A rendőri felszólításra váratlanul ugrott elő a sátorból. Különböző fegyverei - kése, légpuskája - is voltak. A rendőröknek figyelmeztető lövést is le kellett adniuk, a férfi azonban tovább menekült és a vízbe ugrott. Végül így is elfogták a túlparton.

Kihallgatásakor beismerő vallomást tett, bebizonyosodott az is, hogy ismerte áldozatait, akik gyanútlanul engedték be házukba a gyilkosság napján.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport