Hat halott a londoni tűzvészben

2009.07.04. 10:03

Hat ember, köztük három gyermek vesztette életét Londonban péntek este egy magasházban pusztító tűzvészben. A rendőrség tájékoztatása szerint a brit főváros déli részén, Camberwell negyedben egy 12 szintes lakóépület negyedik emeletén keletkezett tűz. A lángok gyorsan átterjedtek a felsőbb emeletekre, és tűzoltóknak négyórás munkával csak a 11 emeleten sikerült megfékezniük a tüzet.

Az első jelentések még két halottról, egy háromhetes csecsemőről és egy hétéves gyermekről szóltak. Időközben azonban hatra növekedett az áldozatok száma. A csecsemő, a hétéves gyerek és egy asszony a kórházba szállítás után halt meg, egy hatéves gyermek és két felnőtt holttestét lakásokban találták meg. Az oltásban és a mentésben több mint száz tűzoltó vett részt. A lángokban álló épületből csaknem harminc embert menekítettek ki a tűzoltók. Tizenhat embert szállítottak kórházba, többségüket füstmérgezéssel, közülük három állapota súlyos.

000T TRDV543226

Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a tüzet. Szemtanúk elmondása szerint előbb csak füst gomolygott, majd öt perccel később egy hatalmas robbanás hallatszott és mindenhol lángnyelvek csaptak fel. Családok kiabáltak segítségért, a gyermekek az ablakokat verték, és voltak olyanok, akik lepedőket csomóztak össze, hogy megpróbáljanak lemászni a falon.