Kiégett egy családi ház Ipolytarnócon

2009.07.05. 20:37

Feltehetően elektromos zárlat okozta azt a tüzet, aminek következtében leégett egy családi ház vasárnap kora este a Nógrád megyei Ipolytarnócon. Az öttagú család bent volt az épületben, amikor a tűz keletkezett. Szabó Tibor, Ipolytarnóc polgármestere elmondta: a család sercegésre lett figyelmes. Hamarosan lángok csaptak fel a betonalapra épített faszerkezetű épületben. A család kimenekült, senki sem sérült meg, a lángokat a salgótarjáni tűzoltók fékezték meg végül.

Leégett a családi ház teljes tetőszerkezete, a tűz, illetve az oltás következtében tönkrementek a háztartási gépek, használhatlanná váltak a bútorok is. A családot ismerősök fogadták be éjszakára.

Szabó Tibor közölte: a százmillió forintból gazdálkodó település eladósodott, évek óta az önhibájukon kívül működésképtelen önkormányzatoknak nyújtott alapból működnek, így a hajléktalanná vált családnak nem tudnak segítséget nyújtani. A férjet egészségi állapota miatt korábban nyugdíjazták, a feleség az önkormányzat alkalmazásában álló közmunkás, nehéz a megélhetésük. A falu gyűjtést rendez a bajba jutott családnak, bútort, ruhaneműt, háztartási gépeket és a ház helyreállítához bármilyen segítséget szívesen fogadnak.