Ivett, Frida
6 °C
16 °C

Két halott a szardíniai erdőtűzben

2009.07.23. 21:39

Erdőtüzek pusztítanak a földközi-tengeri Szardínia szigeten, főleg az északi részén: két ember meghalt, egy pedig eltűnt, közölte az olasz polgári védelem csütörtökön.

Az észak-szardíniai Sassari közelében egy 58 éves pásztor vesztette életét, miközben megpróbálta megmenteni nyáját. Egy másik pásztornak nyoma veszett, őt eltűntként tartják nyilván. Egy idős ember, akit elmenekítettek a lángok elől, szívinfarktusban halt meg.

A nyár első tűzvészének kialakulásához nagyban hozzájárult a hőség - csütörtökön a hőmérséklet helyenként elérte a 46 fokot - és az észak-afrikai partok meleg bukószele, a sirokkó. A hatóságok csütörtök délután megkezdték a lángok által fenyegetett házak kiürítését a sziget északi és déli részén is. Az erdőtüzek elleni harcban Szardínián kilenc speciális tűzoltó repülőgépet, egy tartályszállító helikoptert és tizenegy további helikoptert vetettek be.

A Szardínia északnyugati részén, a Capo Pecora foknál három helikopterrel és négy bárkával mentettek ki 120 fürdőzőt a lángok által körülölelt strandról.