Vilmos
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tűz ütött ki egy texasi vegyi üzemben

2009.07.31. 06:51 Módosítva: 2009.07.31. 06:55

Tűz ütött ki egy vegyi üzemben csütörtökön az Egyesült Államokban, ezért a hatóságok elrendelték a közeli, 72 ezer lakosú texasi város, Bryan részleges kitelepítését. A tűz a helyi tévé szerint egy hegesztőgép szikráitól keletkezett. A Houstontól 160 kilométerre lévő várost vastag sárga füst teríti be, ami több kilométerről is látható. Súlyos sérült nincs, de tíz embert kórházba kellett vinni légzési problémákkal.

A veszélyforrást egy raktár jelenti, ahol hatalmas mennyiségű ammóniumnitrátot tárolnak. A tűzoltók a hírek szerint nem próbálják eloltani a lángokat, hanem inkább hagyják, hogy a raktár teljesen leégjen. Egy helyi szóvivő azt közölte, hogy ez még több óráig eltarthat.

Mivel az evakuálási rendelet nem volt kötelező érvényű, sok lakos inkább mégis otthonában maradt. A helyi hatóságok őket arra kérték, hogy zárják be házaik ajtajait, ablakait és kapcsolják ki a légkondicionáló berendezéseket.