Vonat gázolt el egy mikrobuszt Romániában

2009.08.14. 14:34 Módosítva: 2009.08.14. 17:01

Vonat ütött el egy kisbuszt a kelet-romániai Iasi megyében, a balesetben tízen életüket vesztették, jelentették pénteken román hírügynökségek. A Iasi és Brassó között közlekedő motorvonat Scanteia településnél a vasúti átjárón csapodott a mikrobusznak, amelynek sofőrje nem törődött a vonat érkezését jelző figyelmeztetéssel.

Eredetileg hat személy haláláról érkezett jelentés, de Raed Arafat, a román egészségügyi minisztérium államtitkár-helyettese közölte, hogy összesen tízen vesztették életüket. Később Arafat bejelentette, hogy a kórházban újabb három embert belehalt sérüléseibe, így összesen tizenhárman vesztették életüket. Kórházban jelenleg három sebesültet ápolnak. A sérültek és a halottak valamennyien a kisbusz utasai voltak.

Pénteken vizsgálatot indított az ügyben a Iasi-i ítélőtábla mellett működő ügyészség, mivel kiderült, hogy a kisbuszt működtető vállalat nem rendelkezett személyszállítási engedéllyel az országnak azon a részén, ahol a baleset történt. Ráadásul a sofőr jogosítványa kisbuszra nem volt érvényes.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport