Legyőzték a görög fővárost fenyegető tűzvészt

2009.08.25. 10:48

Sikerült megfékezni az Athén közelében napok óta tomboló erdő- és bozóttüzeket, így az itt dolgozó tűzoltók egy részét átirányíthatják más görög tüzekhez, jelentette az AFP. A tűzoltókat nagyban segítette, hogy hétfő délután már csendesedett a nagy szél, ami addig a görög főváros külső körzeteiben pusztító tüzeket táplálta.

A tűzoltóknak keddre sikerült lokalizálni az összes tűzfészket, jelenleg ezek felszámolásával és a terület figyelésével foglalkoznak. A tüzet vízzel bombázó repülőgépek és helikopterek az ország más részeibe repültek: a Kithaironas-hegyen és Evia szigetén is tüzekkel küzdenek.

Az utóbbi napok képei az athéni tűzről

Az Athén közelében több mint húszezer hektáron tomboló tűzvész oltásában több mint ötszáz tűzoltó vett részt, a görög tűzoltókhoz osztrák, ciprusi, francia, olasz és török kollégák is csatlakoztak, hogy megelőzzék a 2007-es természeti katasztrófához hasonló pusztulást.

A mostani tűzben az eddigi adatok szerint legalább százötven ház pusztult el, de ez a szám valószínűleg még emelkedni fog, ahogy a károkat összegzik. Halálos áldozatokat nem követelt a tűzvész, ketten megsérültek. A pontosan két évvel ezelőtti görög tűzvészekben 77-en haltak meg.