Ivó, Milán
EUR 383,77 Ft
USD 365,58 Ft
6 °C
26 °C

Tűz ütött ki egy fertőrákosi kenderültetvényen

2009.08.26. 12:05 Módosítva: 2009.08.26. 12:05

Félig leégett kenderültetvényt találtak egy családi ház kigyulladt melléképületében a tűzoltók és a rendőrök szerdán Fertőrákoson. A szemle során a lakóház pincéjében termelt marihuána is előkerült. A kábítószergyanús növényre a tűzoltók hívták fel a rendőrség figyelmét. A helyszínre érkező felderítők 90 tövet találtak félig leégve a melléképületben. A ház pincéjében pedig további kétszáz már learatott növényre bukkantak. Az ebből kinyert kábítószer értéke a fekete piacon eléri a hárommillió forintot, mondta Kálmán Gabriella, a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A kábítószerkereső kutya segítségével drogfogyasztásra utaló növényi törmelék, digitális mérleg és egyéb eszköz került elő a lakásban. A kendert a rendőrség lefoglalta, a ház tulajdonosa ellen kábítószerrel való visszaélés miatt büntetőeljárás indult. A 31 éves férfi egyébként maga akarta oltani a tüzet, amelyet egy rosszul felszerelt lámpa elektromos zárlata okozott, a tűzoltóságot az egyik szomszéd értesítette.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!