Két trükkös tolvajt fogtak egy autópálya-pihenőben

2009.08.28. 12:40

Két koszovói állampolgárt fogott el a rendőrség az M7 autópálya pákozdi pihenőjében. A két férfi az autópálya pihenőjében álló autót próbált kirabolni, azonban az autóban alvó ember a rendőrség civil ruhás kollégája volt. Több hónapos nyomozás után jutottak az információhoz, hogy a két gyanúsított hol készül a következő bűncselekményt elkövetni.

A rendőrség beállt a pihenőbe egy „csaliautóval”, majd a bűncselekmény elkövetése után a helyszínen elfogta az elkövetőket, akik megpróbáltak meglógni a zsákmánnyal. A rablást sikerült videokamerával is rögzíteni.

A két férfi lakásán tartott házkutatás során a rendőrség több, az előző rablásokkal kapcsolatba hozható tárgyat talált. A gyanúsítottak nem tettek vallomást, a rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

Az ehhez hasonló bűncselekmények áldozatai szinte minden esetben Magyarországon átutazó külföldi állampolgárok, akik általában idősebbek, vagy egyedül utaznak. A tettesek éjjel vagy hajnalban az autópálya-pihenőben alvó embert felébresztik, egyikük műszaki hibára hivatkozva a jármű hátuljához hívja a sofőrt, ez idő alatt a másikuk kiemeli a nyitott autóból az értékeket.