Beomlott egy moszkvai föld alatti parkoló

2009.09.03. 10:00

Moszkva belvárosában beomlott egy épülőben lévő többszintes, föld alatti parkoló mínusz második szintje csütörtök reggel, nem sokkal kilenc előtt. A romok alól négy sérültet mentettek ki, és vittek kórházba, ketten közülük gerinctörést és zárt koponyasérülést szenvedtek, az ő állapotuk súlyos. A kimentettek mind Fehéroroszország állampolgárai. A rendkívüli helyzetek minisztériumának illetékese szerint nem rekedtek emberek a romok alatt.

Az omlás az első hírek szerint 80 négyzetmétert, de a későbbi hivatalos közlés szerint 600 négyzetméternyi területet érintett. Az illetékesek úgy vélik, az omlást az építési technológiai fegyelem megsértése okozta. Az építkezés tervezője és fővállalkozója az Interfax hírügynökség értesülése szerint az osztrák Strabag. A közel ezer autó befogadására tervezett garázs egy most épülő, 80 ezer négyzetméteres bevásárlóközpont része lesz.

Az omlás után bő órával további mentőautók és tűzoltók, továbbá a rendkívüli helyzetek minisztériumának egységei érkeztek a helyszínre. Hivatalos közlés szerint a mentésben nyolc keresőosztag, huszonöt tűzoltóegység és százhúsz különlegesen képzett munkás vett részt. A Kozsevnyicseszkaja utcát, ahol a baleset történt, lezárták.