Öt munkás meghalt Hongkong legmagasabb felhőkarcolójában

2009.09.13. 13:58

Öt munkás vesztette életét vasárnap, amikor 17 emeletet zuhant velük a munkapad Hongkong legmagasabb felhőkarcolójában, jelentette a BBC. A szerelők a Nemzetközi Kereskedelmi Központ (International Commerce Centre, ICC) egyik liftaknájában dolgoztak, amikor felvonójuk platformja eddig ismeretlen okból a 27. emeletről a 10. emeletig zuhant.

icc

A kiérkező mentők három munkást vittek életveszélyes sérüléssel kórházba. Ők röviddel később belehaltak a sérüléseikbe. A speciális mentők később még két munkás holttestét találták meg a liftaknában. Egy dolgozót még keresnek.

A hongkongi kormányzó részvétét fejezte ki az elhunytak családtagjainak, és teljes kivizsgálást rendelt el a baleset miatt. Az illetékesek egymillió hongkongi dollár (24 millió forint) azonnali segélyt ígértek a hozzátartozóknak, függetlenül a későbbi kártérítés összegétől.

A 118 emeletes ICC lesz a világ negyedik legmagasabb épülete, amikor jövőre átadják, csak a Burdzs Dubaj, a sanghaji világkereskedelmi központ és a tajvani Taipei 101 előzik majd meg.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport