Iván
18 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Több tíz milliós a kár a kigyulladt üzemben

2009.09.29. 10:15 Módosítva: 2009.09.29. 13:28

Több tíz milliósra becsülik a kedd reggel kigyulladt nyíradonyi gyárban keletkezett károkat - közölte a megyei katasztrófavédelem ügyelete.

A gyár dolgozói vették észre a lángoló raklapokat. A tűzoltók nagy erőkkel -13 kocsival és 50 fővel - vonultak a helyszínre, és csaknem két órán át oltották a tüzet. Az oltást nehezítette, hogy a környék tűzcsapjaiban nem volt megfelelő a nyomás, ezért tartálykocsikkal szállították a vizet a helyszínre. A dolgozókat egyébként hazaküldték. A keletkezett károkat több tíz milliósra becsülik.

D  OB20090929014

A raklapgyártó üzem délelőtt, nem sokkal háromnegyed 9 után gyulladt ki Nyíradonyban. A területen nagy mennyiségű késztermék égett, de a tűz veszélyeztette az üzemcsarnokot, a szomszédos lakóházakat, egy trafóházat és egy gáztartályt is. Utóbbit - hogy ne robbanjon fel - folyamatosan hűtötték. A lángokat a tűzoltóknak sikerült időben megfékezniük, így a lakóknak sem kellett elhagyni otthonaikat. A tűzben senki sem sérült meg. A tűz keletkezésének okát vizsgálják.