Rendőrök hoztak haza egy Ausztriába szökött erőszaktevőt

2009.11.02. 12:21

Előzetes letartóztatásba került hétfőn az a dorogi férfi, akit rabszállítóval hoztak haza pénteken a magyar rendőrök Ausztriából, ahová a börtön elől szökött. A gyanú szerint itthon szexuálisan bántalmazott egy 15 éves lányt. A férfi azért szökött külföldre, mert mint mondta, nem akart megint börtönbe kerülni. Hasonló ügy miatt ugyanis korábban 7 évre ítélték, de 2008 áprilisában kedvezménnyel szabadult. A férfi hétfőn előzetes letartóztatásba került.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az édesanyja tett feljelentést nemrég a rendőrségen, miután 15 éves lánya elmesélte neki, mire kényszerítette - többször is - a 48 éves férfi. A dorogi rendőrök nem találták meg rögtön, ezért európai elfogatóparancsot adtak ki ellene. Bejött a gyanújuk: a férfi ugyanis úgy döntött, hogy megszökik a felelősségre vonás elől, külföldre. Október 12-én az ausztriai Mödlingben fogták el az ottani rendőrök.

Kihallgatásakor elmondta, hogy nem akart megint börtönbe menni. korábban ugyanis 7 évre ítélték hasonló ügy miatt, és 2008-ban kedvezménnyel szabadulhatott. Az osztrák hatóságok pénteken adták át a férfit a magyar rendőröknek, hétfőn pedig már előzetes letartóztatásba is helyezte a bíróság. Szemérem elleni erőszakkal gyanúsítják.