Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rendőrök hoztak haza egy Ausztriába szökött erőszaktevőt

2009.11.02. 12:21

Előzetes letartóztatásba került hétfőn az a dorogi férfi, akit rabszállítóval hoztak haza pénteken a magyar rendőrök Ausztriából, ahová a börtön elől szökött. A gyanú szerint itthon szexuálisan bántalmazott egy 15 éves lányt. A férfi azért szökött külföldre, mert mint mondta, nem akart megint börtönbe kerülni. Hasonló ügy miatt ugyanis korábban 7 évre ítélték, de 2008 áprilisában kedvezménnyel szabadult. A férfi hétfőn előzetes letartóztatásba került.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az édesanyja tett feljelentést nemrég a rendőrségen, miután 15 éves lánya elmesélte neki, mire kényszerítette - többször is - a 48 éves férfi. A dorogi rendőrök nem találták meg rögtön, ezért európai elfogatóparancsot adtak ki ellene. Bejött a gyanújuk: a férfi ugyanis úgy döntött, hogy megszökik a felelősségre vonás elől, külföldre. Október 12-én az ausztriai Mödlingben fogták el az ottani rendőrök.

Kihallgatásakor elmondta, hogy nem akart megint börtönbe menni. korábban ugyanis 7 évre ítélték hasonló ügy miatt, és 2008-ban kedvezménnyel szabadulhatott. Az osztrák hatóságok pénteken adták át a férfit a magyar rendőröknek, hétfőn pedig már előzetes letartóztatásba is helyezte a bíróság. Szemérem elleni erőszakkal gyanúsítják.