Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újraélesztés az újpesti temetőben

2009.11.02. 11:46

Szolgálaton kívüli mentőápoló és nővér felesége élesztett újra egy férfit vasárnap délután az újpesti, Megyeri Temetőben.

Esztergomy Gergely mentőápoló a feleségével együtt ment ki elhunyt szeretteik sírját meglátogatni sokakhoz hasonlóan, Mindenszentek napján. A sírok között egy fekvő emberre figyeltek fel, rögtön odamentek hozzá és megállapították, hogy nincs keringése és nem lélegzik.

Semmilyen eszközük nem volt, de mégis rögtön elkezdték az újraélesztést és rövid idő alatt a férfi szíve újra vert és a légzése is elindult. Közben értesítették a mentőket, akik a már stabil állapotú beteget a további szükséges ellátás után kórházba szállították. A férfit a klinikai halál állapotából hozta vissza az egészségügyben dolgozó házaspár.

Esztergomy Gergely elmondta: teljesen kiszámíthatatlan, hogy szolgálaton kívül mikor kerül hasonló helyzetbe a mentős. Állampolgári, alkotmányos kötelesség a mentés bármilyen helyzetben, ráadásul őket a szakma is köti. Eszközök nélkül is hozzákezdenek, ha arról van szó.