Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Óriási tűz ütött ki Szentpéterváron

2009.11.03. 22:10 Módosítva: 2009-11-04 00:10:15

„Gigantikus" tűz ütött ki a második legnagyobb orosz városban, Szentpéterváron egy ipari létesítményben kedden este, és megsérült két ember is - jelentették az orosz hírügynökségek. A tűz Viborg negyedben, a volt birodalmi főváros északkeleti felében tört ki. A tűzoltók nagy erővel, több tucat autóval vonultak ki a helyszínre, miután a legmagasabb fokozatú riasztást rendelték el a hatóságok. A jelentés időpontjakor mintegy 6 ezer négyzetméternyi területen lobogtak a lángok.

A tűzoltóknak két óra alatt sikerült megfékezniük a lángokat. A lángok gyors terjedésében közrejátszott az, hogy későn észlelték a tüzet, a meggyulladt épületnek nem volt tűzfala, és nem működött az automatikus tűzvédelmi rendszer sem - közölte a rendkívüli helyzetek minisztériuma.