Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Beteget felvevő mentőből loptak GPS-t

2009.11.06. 16:38

Éppen beteget vett fel egy mentőautó, amelyből ellopták a GPS-t pénteken a fővárosban - közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Ez az ötödik eset, hogy a műholdas helymeghatározó eszközt elemelik valamelyik gépkocsiból, de az első alkalom, hogy nem a kocsi feltörésével lopnak, hanem azt használják ki, hogy a mentősök éppen segítséget nyújtanak - mondta.

A főváros X. kerületébe, egy fuldokló nőhöz hívták ki a mentőt. A sofőr azután vette észre az esetet, hogy az ellátásra szoruló asszonyt a kocsiba emelték. Győrfi Pál tájékoztatása szerint 770 kocsijukból 120-ban van GPS, amelyeket adományokból szereztek be. A szóvivő közlése szerint sokféle tárgy tűnt már el mentőautóból: tavaly a fővárosban például egy újraélesztő-táskát emeltek el.